Skip links

Update NedMI Topconferentie

De topconferentie van 28-30 mei 2021 gaat digitaal door!

Beste jonge toekomstdrager van Nederland,

Ik hoop dat het – ondanks de bijzondere omstandigheden – goed met je gaat. Er zijn natuurlijk door het hele land heel wat dingen gebeurd die nog steeds gaande zijn. Denk hierbij aan een nieuw coronavariant, de aanhoudende coronamaatregelen, een gevallen kabinet en de recente destructieve rellen. Ieder vraagt om de nodige reflectie en bezinning. Tegelijkertijd zie ik ook veel positieve ontwikkelingen door het hele land plaatsvinden. Buren die voor elkaar klaarstaan, bedrijven die uiterst creatief bezig zijn om de maatregelen dragelijk te houden, docenten die continu naar de meest interactieve manieren zoeken om hun leerlingen en studenten van de hoogste kwaliteit onderwijs te voorzien, en jonge Nederlanders die met innovatieve ideeën blijven komen om Nederland met de dag een stukje mooier maken. Merendeels van Nederland is eensgezind: alleen samen komen wij er doorheen!

Ook Nederland Maakt Impact heeft deze positieve grondhouding, waarbij er continu in mogelijkheden wordt gedacht, aangehouden. Daarom hebben wij in samenspraak met onze Raad van Advies de knoop doorgehakt: de conferentie van eind mei gaat sowieso door! Sinds het nemen van deze beslissing zijn mijn talentvolle team en ik hard bezig met het vormgeven van een impactvolle digitale conferentie die een vergelijkbaar gevoel geeft als een fysieke. Wij zetten maximaal in op interactie, effectiviteit en saamhorigheid. In de komende weken zullen wij stapsgewijs onze ideeën en plannen vrijgeven, zodat jij als deelnemer het maximale kunt halen uit het aangeboden programma. In samenwerking met alle betrokkenen belooft het een mooie ervaring te worden!

De afgelopen tijd heeft mij wederom het belang van daadwerkelijke verbinding laten beseffen. Verbinding die door goede communicatie, hoor en wederhoor, en de samensmelting van diverse perspectieven tot stand komt. De moeite die we hierin steken zal namelijk zowel onze gezamenlijke als individuele posities verbeteren. Jong zou vaker naar oud moeten luisteren om deze goed te begrijpen. Maar, vooral in deze tijden, nog belangrijker: oud zou vaker naar jong moeten luisteren en deze ook serieuzer nemen. Jong Nederland hoort aan iedere tafel aanwezig te zijn, en dit dient op uitnodiging van de ouderen te gebeuren. Wij maken nu eenmaal een kwart van Nederland uit en alleen om deze reden al moeten gesprekstafels representatiever zijn. Daarom hopen wij met de digitale topconferentie de stem van jong Nederland hoorbaar(der) te maken.

Blijf in contact met ons, benader je buren en medemens en kijk naar mogelijkheden om de posities van iedereen in je omgeving te versterken. Op die manier maak je impact en reik je verder dan je denkt. Blijf gezond en positief en ik zie je hopelijk in mei! 

Hoessein Alkisaei

Voorzitter Nederland Maakt Impact


X