Skip links

Stilzitten tijdens de coronacrisis? Dat is voor Bas geen optie

Als ondernemer is het erg belangrijk om je juridische papieren op orde te hebben. Kleinere bedrijven hebben soms de neiging om juridische documenten te laten liggen, bijvoorbeeld omdat het bij de meeste kantoren veel te duur is. Helaas kan dit in sommige situaties nadelig uitpakken, zoals tijdens de coronacrisis. Startende -en kleine bedrijven hebben het hierdoor vaak moeilijk om het hoofd boven water te houden. In deze blog vertelt Bas van der Werf (24), oprichter van HalloLex, hoe hij zich met zijn nieuwe organisatie inzet om aangegrepen bedrijven steun te bieden tijdens deze pandemie.

Door: Yasmien Muradin

 

“Een veelgemaakte fout van startende -en jonge ondernemers is het vergeten van het juridisch aspect van een onderneming. Daarnaast kunnen startende ondernemers het vaak niet opbrengen om hoge kosten te maken. Met mijn vorige bedrijf, een investeringsfonds die ik in 2018 oprichtte, stuitte ik op een aantal juridische problemen. Ik had juridische contracten nodig, maar had als beginnend bedrijf niet de ‘cashflow’ om dat goed uit te besteden. Ik keek om me heen en zag dat meerdere ondernemers met hetzelfde probleem zaten. 

Ik vond het best gek dat er zoveel startende zzp’ers en studentenondernemers zijn, maar dat er niet een manier was om op gedegen wijze aan juridisch advies en juridische contracten te komen zonder dat het enorme bakken met geld zou kosten. Dus toen dacht ik: als het er niet is richt ik het zelf wel op. Zo kwam ik op het idee om HalloLex te beginnen.

HalloLex was nog maar een paar maanden gestart toen we te maken kregen met de coronacrisis. Hierdoor ontstonden er onzekerheden over ons voortbestaan. Veel organisaties legden het werk neer, maar stilzitten tijdens de crisis, dat zat er voor ons niet in. Er ontstond een vraagverschuiving vanuit de klant, want bedrijven kregen het besef dat ze niet goed genoeg waren afgedekt voor risico’s. 

Met HalloLex creëerden wij de Legal Blueprint. Een product dat wij inzetten om organisaties inzicht te geven waar zij op juridisch gebied staan. We gaan met deze organisaties in gesprek en geven ze vrijblijvend juridisch advies, zodat ze hun risico’s als ondernemer kunnen verkleinen en bepaalde zaken alvast kunnen afdekken. 

Als ‘new kid on the block’ willen wij met deze aanpak een andere kijk op de juridische dienstverlening brengen. Daarnaast hopen wij iets positiefs te kunnen bijdragen aan bedrijven die dat nodig hebben tijdens de coronacrisis.”

 

 

X