Skip links

NedMI schrijft brief aan premier Rutte

HEB JIJ IDEEËN OVER HOE EEN 1.5 METER SAMENLEVING ERUIT ZOU MOETEN ZIEN? WIL JIJ OOK MEEDOEN AAN DE BRIEF RICHTING PREMIER RUTTE? BEN JIJ TUSSEN DE 18 EN 30 JAAR OUD? OF AMBASSADEUR VAN NEDERLAND MAAKT IMPACT? LEES DAN VERDER EN MAAK KANS OP 1500,- EURO + BEGELEIDING OM JE IDEE UIT TE WERKEN.

De oproep van premier Rutte aan de jonge Nederlander was heel duidelijk: “Denk en praat actief mee over hoe een 1.5 meter samenleving eruit zou moeten zien. Laat van je horen!”.

Niemand weet precies hoe ons land eruit zal zien, of zou moeten uitzien. Want hoe moet Nederland de afstand houden en tegelijkertijd werken, muziek maken, sporten en veel meer?

Wij, als Nederland Maakt Impact, willen hier gehoor aan geven. Dit doen wij door allereerst creatieve, effectieve en concrete ideeën te verzamelen en te bespreken met de inzenders. Vervolgens verwerken wij deze ideeën in een officiële brief die richting de premier en het kabinet wordt gestuurd. Uiteindelijk zullen wij aan vier ideeën een startkapitaal van 1500,- euro + begeleiding beschikbaar stellen, zodat de ideeën daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden. De focus ligt op de volgende vier thema’s: Gezondheid en Welzijn, Duurzaamheid, Educatie, en Vrede en Recht.

Het gehele proces bestaat uit vier fases. Deze zien er als volgt uit:

  • Fase 1: Concrete ideeën en oplossingen verzamelen middels dit formulier (25 mei t/m 7 juni). 
  • Fase 2: Gezamenlijk ingaan op de ingezonden ideeën en oplossingen. Dit doen wij via online vergaderingen (2, 3, 4 en 8 juni). 
  • Fase 3: NedMI stelt de brief op en verstuurt deze naar premier Rutte (9 – 10 juni).
  • Fase 4: Uitvoering van de ideeën (nader te bepalen moment).

Daarom de oproep aan alle jonge Nederlanders, tussen de 18 en 30 jaar, om van zich te laten horen. Dit is een mooie kans om actief bij te dragen aan de vormgeving van onze samenleving. Niet alleen in woorden, maar ook in daden. 

Doe mee!

***

De online-bijeenkomsten vinden op de volgende data en tijden via Zoom plaats:

Dinsdag 2 juni, 19:30 – 21:00, thema: Gezondheid en Welzijn
Woensdag 3 juni, 19:30 – 21:00, thema: Duurzaamheid
Donderdag 4 juni, 19:30 – 21:00, thema: Educatie
Maandag 8 juni, 19:30 – 21:00, thema: Vrede en Recht

Dit is de LINK naar de Zoom omgeving:

Het wachtwoord: 353145

X