Skip links

Opklarende Vooruitzichten

Beste betrokkenen van Nederland Maakt Impact, 

De zomer is voorbij, de scholen zijn weer begonnen en de hele wereld lijkt ‘tijdelijke oplossingen’ te hebben gevonden om de normale levens en de pandemie op een of andere manier met elkaar te verweven. Het is niet altijd even gemakkelijk, maar de mensheid is veerkrachtiger dan ooit.

Nederland Maakt Impact had afgelopen maart een topconferentie gepland waarbij 500 deelnemers, meer dan 40 sprekers en een hoop organisaties aanwezig zouden zijn. Vlak voor  aanvang van dit grote gebeuren werden alle evenementen met meer dan 100 deelnemers, op verzoek van het RIVM en het kabinet, geannuleerd. Gelukkig werden er na de annulering – onder voorbehoud – algauw nieuwe data vastgesteld. Inmiddels zijn we zes maanden verder en mogen we bekendmaken dat we die nieuwe data hebben kunnen aanhouden. De NedMI topconferentie zal nu van 20 t/m 22 november 2020 plaatsvinden. Alle lichten staan, met alle maatregelen en richtlijnen in acht houdend, vooralsnog op groen hiervoor.

Uiteraard hebben wij de afgelopen zes maanden niet stilgezeten. Als organisatie hebben wij verschillende facetten van onze stichting, zoals de doelstellingen, missie(s) en visie(s), onder de loep genomen en deze nader  aangescherpt.

Ook hebben wij gehoor gegeven aan de oproep van premier Rutte, waarbij jonge Nederlanders werden gevraagd om met ideeën en oplossingen te komen voor een anderhalvemetersamenleving, door onze achterban aan te sporen initiatieven  in te zenden die een oplossing zouden kunnen bieden voor een uitdaging tijdens de pandemie. De geselecteerde initiatieven ontvangen de komende tijd financiële en adviserende ondersteuning vanuit NedMI voor de realisatie van het initiatief. 

Hiernaast hebben wij jonge Nederlanders, die tijdens de pandemie actief zijn met positieve impact, uitgelicht. Zo kregen Young Impactmakers, De Oudertelefoon en  PlaygroundVR het digitale NedMI podium. Zij laten zien dat, ondanks een pandemie en alle gelimiteerde grenzen die het met zich meebrengt, positieve impact nog altijd mogelijk is. 

Ook zijn er in juni en augustus twee digitale en geslaagde NedMIxPraat edities geweest waarbij er o.a. is gesproken over jongerenparticipatie tijdens de coronacrisis, en ervaringen met en oplossingen voor racisme. 

Vanaf nu richten wij ons op het (her)vormgeven van een coronaproof topconferentie in november. Tijdens deze topconferentie zullen wederom workshops, toespraken van sprekers, paneldiscussies en netwerkmomenten plaatsvinden. Door de richtlijnen vanuit het RIVM moeten wij helaas het oorspronkelijke 500 tal deelnemers reduceren naar 200.  De komende tijd zullen wij met alle betrokkenen contact opnemen om het een en ander kort te sluiten en samen naar  een impactvolle bijeenkomst  toewerken. 

Voor nu wens ik jullie allen een goede gezondheid toe. Blijf wijs en verstandig gedurende de huidige situatie en vraag jezelf af: hoe kan ik vandaag positieve impact maken?

 

Hoessein Alkisaei

Voorzitter Nederland Maakt Impact

X