Skip links

Lisa’s afscheidsblog

Lieve allemaal,

Helaas deel ik door middel van deze blog mee dat mijn avontuur bij Nederland Maakt Impact eindigt. Bijna twee jaar geleden ontmoette ik een deel van dit bestuur tijdens de One Young World conferentie van 2018 in Den Haag. Een paar maanden na de conferentie heeft Hoessein contact met mij opgezocht met een idee dat hij graag wilde pitchen en of ik hier aan mee zou willen werken. Vanaf de eerste dag ben ik verliefd geweest op het concept van Nederland Maakt Impact. Het geeft jongeren de kans om zich te ontwikkelen vanaf het punt waar zij op dat moment staan in hun leven. Dit kan op een punt zijn waarin je al weet wat je wilt gaan doen, misschien al bezig bent met wat je wilt gaan doen of, zoals ik 2 jaar geleden, nog geen idee hebt welke richting je op wilt.

Ik ging zelf naar de One Young World conferentie om inspiratie op te doen. Ik wist dat ik op een bepaalde manier een maatschappelijke bijdrage wilde leveren aan de samenleving en de wereld een stukje mooier wilde maken, maar ik kon niet bedenken op welke manier ik dat wilde doen. Door Nederland Maakt Impact heb ik de kans gekregen om jongeren te helpen.

Soms wordt de aanname gemaakt dat het niet mogelijk is om deel te nemen aan een conferentie als je niet al aan de top staat, maar het mooie van de NedMI topconferentie vind ik dat we juist iedereen aanmoedigen om deel te nemen. Iedereen moet ergens beginnen! En mijn droom is dat er mensen aanwezig zijn bij de conferentie die door ons een stapje verder komen. 

Door contact te onderhouden met de sprekers en deelnemers heb ik mijn sociale vaardigheden op professioneel gebied enorm vooruit geholpen. Maar ook in onderhandelen en het oplossen van problemen ben ik enorm gegroeid. Daarnaast ben ik er op persoonlijk gebied ook op vooruit gegaan. Ik durf meer van mezelf te vragen en grotere stappen te nemen. Ik ben mezelf meer gaan waarderen en ik geloof ook meer in mezelf. Zonder Nederland Maakt Impact had ik mij nooit durven aanmelden voor de United Nations University master die ik dit schooljaar ben gaan volgen! Iets waarvan ik nooit had durven dromen dat het mij zou lukken. 

Het is jammer dat door de Covid-19 maatregelen wij Nederland Maakt Impact hebben moeten verplaatsen en ik het daarom niet op de manier mee zal maken zoals ik dat gehoopt had. Maar ik weet zeker dat wanneer het plaatsvindt, het fantastisch wordt en het iedereen die er mee in aanraking komt enorm vooruit gaat helpen.

Als laatste wil ik natuurlijk mijn fantastische bestuur bedanken voor de samenwerkingen, de gezelligheid en de hulp die we elkaar bieden. En natuurlijk lieve Hoessein, die dit evenement bedacht heeft en mij de kans heeft gegeven om hier deel van uit te maken. Ik heb er een kleine familie bij gekregen die ik altijd dankbaar zal zijn! 

Liefs,

Lisa

X