Skip links

Lees jij met ons mee?

Vandaag is het Wereldboekendag!

De beste manier om deze dag te vieren is natuurlijk door lekker een boek te lezen.
Speciaal voor deze dag hebben wij een lijstje samengesteld met boeken die passen bij onze NedMI-thema’s.

Lees je met ons mee?

De verborgen impact – Alles voor een eco-positief leven
Babette Porcelijn MSc. heeft Industrieel Ontwerpen gestudeerd aan de TU Delft. Daar heeft zij kennis van industriële processen en ketenanalyse opgedaan. In haar boek geeft ze ons inzicht in de impact op onze planeet. Die impact vindt grotendeels  buiten ons zicht plaats en is groter dan we denken. Als je weet waar de grootste problemen zitten, kun je pas echt effectief verduurzamen. De verborgen impact geeft inzicht en biedt houvast voor mensen die hun negatieve impact op de planeet willen ombuigen in een positieve impact.

Mind Gym – Sportschool voor je geest
Hoe krijgen we in deze drukke wereld meer focus, rust en energie? Daar had Wouter de Jong wel een idee op en bedacht de Mind Gym. Bij goed voor jezelf zorgen denken we vaak aan veel bewegen en gezond eten, maar je zit pas écht lekker in je vel als je ook mentaal sterk bent.

Switchen en klimmen
Iliass El Hadioui is een socioloog en onderwijsdenker. In dit boek geeft hij een inzicht in de ervaringswereld van leerlingen en docenten. Wat maakt dat leerlingen de stap naar de schoolladder gaan zetten en deze met succes gaan beklimmen? Op basis van observaties tijdens lessen en interviews met leerlingen en docenten worden in dit boek verrassende conclusies getrokken.

Gratis geld voor iedereen – Hoe utopische ideeën de wereld veranderen
Rutger Bregman is historicus en schrijver. Hij schrijft voor het online journalistieke platform De Correspondent.nl deze bestseller laat Rutger Bregman zien hoe ideeën de wereld kunnen veranderen. Iedere mijlpaal van beschaving – van het einde van de slavernij tot het begin van de democratie – was ooit een utopische fantasie.

Dolle mythes – Een frisse factcheck van feminisme toen en nu
In deze frisse factcheck van het feminisme ontkracht Linda Duits vijf mythes over feminisme. Ze analyseert wat er daadwerkelijk gebeurde in de Tweede Golf en spiegelt dat aan de praktijken van jonge feministen: van Dolle Mina tot Feministen Tegen Wilders, van praatgroepen tot hashtagactivisme. Met humor en veel voorbeelden werpt Duits een nieuwe blik op de wondere wereld van man-vrouwverschillen.

Voor nog meer goede leestips kan je kijken op www.goodreads.com

X