Skip links

Koningsdag 2020: We blijven thuis, maar toch samen

De online vrijmarkt bezoeken, liedjes zingen op je balkon of koekhappen voor de buis. Dit jaar vieren wij Koningsdag thuis.

De verjaardag van onze koning is dit jaar iets anders dan normaal. In deze tijden is het belangrijk om goed voor elkaar te zorgen en daarom blijven we allemaal binnen. Dat betekent niet dat we er geen feestje van kunnen maken, want de festiviteiten gaan gewoon door.

Op Koningsdag Thuis vind je het nationale programma van Koningsdag en (live) beelden van allerlei Koningsdagactiviteiten. Bekijk activiteiten door het hele land of ontdek wat er gaande is bij jou in de buurt. Ook leden van Het Koninklijk Huis zijn aanwezig vanuit Huis ten Bosch en volgen de activiteiten op Koningsdag Thuis.

Er is door het Koninklijk Concertgebouworkest opgeroepen om op klokslag  10.00 uur het Wilhelmus te laten horen. De musici van het Concertgebouworkest hopen dat zo veel mogelijk mensen het volkslied dan vanaf het balkon, uit het raam of in de tuin mee willen zingen of spelen. Via de hashtag #Wilhelmus2020 kunnen mensen hier een filmpje van plaatsen. Iets na tienen  geeft koning Willem-Alexander een korte toespraak en kan het feest echt beginnen.

Ben je normaal gesproken op Koningsdag een echte koopjesjager of ben je degene die al vroeg in de ochtend klaar zit met een kleedje? Wees dan niet getreurd, want de befaamde vrijmarkt op Koningsdag gaat gewoon door. Op de digitale Vrijmarktplaats mis je helemaal niets. Upload een foto van jouw kleed met de spullen die je verkoopt en laat het bieden maar beginnen.

We snappen dat het enorm balen is dat alle festivals voorlopig zijn afgelast. Gelukkig biedt Balkoningsdag ons een alternatief. Tussen 12.00 en 22.00 uur is het mogelijk om muziek van verschillende artiesten te livestreamen. Zo kan je vandaag alsnog lekker dansend doorbrengen.

Het officiële Koningsdagprogramma sluiten we om 16.00 uur gezamenlijk af met een thuistoost die te volgens is op nationaletoost.nl. Een toost op verbondenheid en tegen eenzaamheid, op de gezondheid van iedereen.

Laten we er met elkaar een onvergetelijke Koningsdag van maken. We blijven thuis, maar toch samen.

 

X