Skip links

De “must-watch” docuseries van team NedMI

Hoe breng jij je zondag het liefst door? Bij NedMI sluiten wij het weekend af met een heerlijke documentaire op de bank. Onze teamleden Edwin, Benjamin, Noah en Yasmien hebben alvast een lijstje voor je samengesteld. Dus zet je Netflix aan want vandaag is het Docu&Chill!

Edwin’s must-watch docu: Chernobyl

De in 2019 uitgekomen documentaire over Tjernobyl is een echte must watch!  Je wordt meegenomen naar de Pripyat, 1986 waar de Sovjetunie op dat moment nog aan de macht is. Wanneer een kernreactor voor het eerst in de historie faalt, worden er een reeks gebeurtenissen in gang gezet die vaak de rationaliteit tarten.

De documentaire laat een meeslepend beeld van de ramp zien en hoe het er de daarop volgende dagen aan toeging. Je vraagt je echt af hoe dit zich op deze manier heeft kunnen uitspelen, vooral omdat het allemaal zo echt en realistisch lijkt. Hierdoor wekte deze serie oprechte interesse in mij op: ik keek de aftershow podcasts, ik heb de recente historie van Tjernobyl ground-zero opgezocht en ik wilde voor mijzelf ook nog het een en ander factchecken. Deze documentaire is zeker een aanrader voor history-buffs!

De top-3 van Benjamin

 

Inside Job

In 2008 vond er een enorme financiële crisis plaats. De documentaire laat het falen van het (huidige) financiële systeem erg goed zien en geeft een duidelijk beeld van wat er tijdens deze crisis allemaal achter de schermen gebeurde.

 

Elon Musk: The Real Life Iron Man

Elon Musk veranderde de wereld met de wijze waarop wij ons verplaatsen. Deze documentaire vertelt niet alleen het verhaal van Musk als ingenieur en oprichter van PayPal, SpaceX en Tesla, maar laat ook een tijd zien van voordat hij daar allemaal mee begonnen was en wat hem precies gemaakt heeft tot de man die hij vandaag is.

Becoming Warren Buffett

Warren Buffett is een van de rijkste mensen ter wereld. Toch is hij altijd doodnormaal gebleven. In deze documentaire bekijken wij zijn leven en zien we zijn denkwijze, die hem heeft geleid tot waar hij nu staat. Deze docu is een echte aanrader voor een ieder met grote ambities.

Noah: The Last Dance

Het allermooiste aan deze documentaire is de boodschap die het met zich meebrengt: hoe goed je zelf ook bent, met anderen sta je sterker!

In deze docu staat het verhaal van Michael Jordan, de meest roemrijke basketballer aller tijden, centraal. Door de beelden van toen te combineren met de terugblik van de spelers zelf, laat het zien wat voor winnaarsmentaliteit Jordan had en hoe ver hij kon gaan om zijn doelen te bereiken. En het prachtige is: Jordan begon pas prijzen te winnen zodra hij doorhad dat winnen een teamprestatie was. Hoewel ik zelf geen groot fan van basketbal ben, heb ik enorm genoten van deze documentaire.

Yasmien: Down to earth with Zac Efron

Duurzame manieren vinden die we kunnen toepassen in ons leven én de wereld rondreizen met Zac Efron? Say no more.

Down to earth with Zac Efron is een 8-delige docuserie die verschillende onderwerpen binnen wetenschap, natuur, ecologie en reizen aankaart. Acteur Zac Efron en welzijnsexpert Darin Olien bezoeken verschillende plekken op de wereld, waar ze opzoek gaan naar verantwoorde en duurzame oplossingen voor hedendaagse problemen. Naast dat ik erg heb gelachen, kreeg ik ook veel nieuwe inzichten over hoe wij op een gezondere manier met onze aarde om kunnen gaan. Deze docuserie is perfect voor iedereen die zich meer zou willen verdiepen binnen het thema duurzaamheid.

X