Skip links

Lisa de Graaf

Lisa de Graaf

Bestuurslid Programma

Dit is Lisa de Graaf.

Lisa is 21 jaar en verantwoordelijk voor het programma en de sprekers van Nederland Maakt Impact. “Ik hoop dat ik een mooi gevarieerd podium kan creëren. Het moet een combinatie worden van grote namen die als trekpleister werken en inspirerende jonge mensen die door hen weer een groter platform kunnen krijgen en de gedelegeerde kunnen inspireren.”

Ook heeft Lisa meegedacht over de thema’s en subthema’s van het evenement. Het thema dat Lisa het meest aanspreekt is duurzaamheid. “Ik studeer momenteel Industrieel Product Ontwerpen aan de Haagse Hogeschool. In deze ontwerpen moet er vaak nagedacht worden over de impact van het ontwerp en hoe duurzaam ze zijn.”

Door duurzaam te denken kwam ze ook in aanraking met Nederland Maakt Impact. Lisa: “Ik schreef een pitch over duurzaamheid. Met deze pitch kreeg ik via de Haagse Hogeschool een ticket naar One Young World in het najaar van 2018 in Den Haag. Hier ontmoette ik Hoessein (red. Alkisaei). One Young World maakte veel indruk op mij en motiveert mij om meer te doen. Dit gun ik meer mensen.”

Een van de ideeën die Lisa erg geïnspireerd heeft is Aquabattery. Lisa kwam het bedrijf tegen, omdat ze voor aardig wat prijzen genomineerd waren. Hun innovatie won onder andere de Accenture Innovation award. “Het is zo’n simpel idee: batterijen maken van water en zout. Toch bestond het nog niet. Dat maakt het misschien ook zo goed.”

Lisa hoopt dat Nederland Maakt Impact ook dit soort veranderingen teweeg gaat brengen. “Het lijkt mij fantastisch om mensen vanuit heel Nederland hier te krijgen en samen te laten brainstormen, inspiratie te geven, en in aanraking te komen met nieuwe ideeën. Dit is een mooie manier om Nederland te verenigen en bewustzijn te creëren. Ik hoop dat er mooie nieuwe plannen ontstaan.”  

X