Skip links

Hoessein Alkisaei

Hoessein Alkisaei

Voorzitter

Dit is Hoessein Alkisaei

Hoessein is de voorzitter van Nederland Maakt Impact. “Mijn taak is om het team te ondersteunen. Ik zorg dat mijn team de mogelijkheden krijgt om hun talenten en kwaliteiten zo goed mogelijk te benutten binnen dit project. Ook vind ik het belangrijk dat iedereen binnen ons team zo veel mogelijk leert. Ook zorg ik dat onze visie staat. Ons doel moet onze leidraad blijven: jongeren van heel Nederland samen krijgen om elkaar te inspireren”.

Maar waarom is hij Nederland Maakt Impact begonnen? “Ik merkte de afgelopen twee jaar dat er veel jongeren zijn die fantastisch werk doen en veel uitdagende en maatschappelijk projecten uitvoeren. Helaas bereikt dit niet onze nationale leiders en de jongeren komen niet genoeg met elkaar in contact. Mark Rutte, maar ook de CEO van Philips zitten niet iedere dag met jongeren om de tafel. Daarom moet er iets komen zodat jongeren kunnen leren van de nationale leiders, maar zodat er ook naar de ideeën van jongeren geluisterd wordt. Hopelijk kunnen de jongeren en de leiders met dit meerdaagse evenement elkaar vinden.”

Een voorbeeld van zo’n idee vond Hoessein vorig jaar in Rotterdam. “Daar kwam ik een jongen tegen van rond de 18 jaar die bezig was met een project over eenzaamheid. Niet onder de ouderen, maar onder jongeren. Opeens bedacht ik me: natuurlijk is er ook eenzaamheid onder jongeren. Daar had ik eerder niet aan gedacht. Hij zocht naar aanpakken en methodes zodat die jongeren niet eenzaam hoeven te zijn. Dat vond ik inspirerend om te horen. Vooral omdat die jongen nog maar 18 was. Ik hoop dat door Nederland Maakt Impact we meer van dat soort projecten gaan zien. “

Nederland Maakt Impact is voor twee type jongeren. Voor die jongeren die al bezig zijn met een bijzonder bijdragen leveren aan de Nederlandse Maatschappij. “Maar ook voor de jongeren die iets willen doen maar niet weten waar ze moeten beginnen,” vindt Hoessein. “Als deze twee met elkaar in aanraking komen, kunnen ze van elkaar leren.” Daarnaast zorgen de nationale leiders voor een platform zodat de nieuwe projecten van de grond komen. “Het is een kans om je netwerk op te bouwen en geïnspireerd te raken. Het wordt een mooi groot feest.”

Van de vier hoofdthema’s blijft er eentje het belangrijkste voor Hoessein: vrede en recht. “Mijn ouders zijn als vluchteling naar Nederland gekomen. Het land waar ze vandaan komen ligt in puin. Er heerst corruptie, moord, en haat jegens de ander. Als er geen vrede en geen recht is dan komen het land én de inwoners niet vooruit. Als er geen vrede of recht is, dan komt van duurzaamheid ook niks.”

X