Skip links

Dyonne Niehof

Dyonne Niehof

Penningmeester

Dit is Dyonne Niehof

Dyonne is penningmeester en assisteert bij de partner communicatie: “Dit houdt in dat ik partners benader die passen bij Nederland Maakt Impact en een bijdrage kunnen leveren aan ons congres. Dit kan door mensen uit de eigen organisatie te sturen of door plekken te sponsoren voor mensen uit heel Nederland die hier graag naartoe willen. Kortom, er wordt veel gebeld, gemaild, en gesproken met onze partners.” 

Dyonne is zelf dol op politiek en bestuur en heeft een tijd bij de Tweede Kamer gewerkt. “Nu ben ik vooral actief voor de lokale afdeling van een politieke partij.” Ook geeft ze namens ProDemos gastlessen op scholen en gemeentehuizen over politiek. 

“Ik was bij One Young World in Colombia, en daar raakte ik enorm onder de indruk van de grote verscheidenheid aan ideeën en initiatieven van al die jongeren.  Toen Hoessein mij vertelde dat we een Nederlandse spin-off gaan organiseren dacht ik: “daar wil ik bij zijn!” 

Dyonne heeft hoge verwachtingen van de conferentie en haar deelnemers. “De ideeën zijn er, de mensen ook. Ik hoop dat wij bij Nederland Maakt Impact het laatste stukje motivatie kunnen geven, of net dat ene contact waardoor mensen daadwerkelijk een onderneming gaan beginnen, of een product op de markt gaan zetten.” 

Inspiratie vindt ze bij de mensen die het anders doen. “Ik heb heel veel respect voor mensen die plastic vrij leven of alternatieven voor het gebruik van plastic bedenken. Kijk maar eens uit het raam. Iedereen die voorbij loopt heeft iets van plastic in zijn handen: een broodzak of een flesje. Het is echt krankzinnig. Als je daar alternatieven voor kan verzinnen, en daar dan ook nog een verdienmodel aan kan hangen, dat vind ik heel knap.”

Het belangrijkste thema voor Dyonne is dan ook duurzaamheid. “Ik heb het gevoel dat we nu op een cruciaal punt zijn, maar ook een mooi punt. Er komt een energietransitie aan en steeds meer mensen maken zich zorgen om de plastic soep. Er moeten nu dingen veranderen en ik heb hoge verwachtingen van de vele jonge mensen in Nederland die nieuwe ideeën verzinnen.”

X