Skip links

Buse Rumevleklioglu

Buse Rumevleklioglu

Programmaleider

Inclusie, jongerenparticipatie, maatschappelijke vraagstukken, duurzame verbindingen en een praktijkgericht leeraanbod. Hoessein hoefde zijn initiatief niet nader toe te lichten, want ik was onmiddellijk geënthousiasmeerd. Ik wist dat Nederland Maakt Impact effectief zou bijdragen aan kansengelijkheid in Nederland, en daar maak ik mij graag hard voor.

Ons land kent veel waardevolle organisaties die jongeren aanvullende ontwikkelprogramma’s bieden om het geloof in eigen kunnen te versterken, en daarmee hun kansen in de maatschappij te bevorderen. Echter, deze programma’s zijn doorgaans tot en met 18-jarigen gericht, terwijl oudere jongvolwassenen er ook veel baat bij zouden kunnen hebben. Ook zij hebben immers soms een duwtje in hun rug nodig; hetzij in kennis en vaardigheden, hetzij in horizon- en/of netwerkverbreding. Een duwtje dat net die laatste zet kan geven om ideeën te realiseren en positieve veranderingen in de maatschappij teweeg te brengen.

En aan vooruitstrevende ideeën ontbreekt jong Nederland niet. Al jaren sta ik nauw in contact met de jeugd en blijf ik gefascineerd door hun vindingrijkheid. Zelfs de kleinsten weten voor grote uitdagingen nieuwe en creatieve oplossingen te bedenken. Doordat ze de oplossingen altijd in eenvoud zoeken, blijven ze niet enkel bij de kern van die uitdagingen, maar werpen ze er ook daadwerkelijke impactvolle lichten op. Daarom ben ik ervan overtuigd dat zolang hun stemmen gehoord, hun talenten erkend en hun kansen gecreëerd worden, zij de onmisbare toekomstdragers van onze maatschappij zijn.  

Ik hoop dat Nederland Maakt Impact ieder individu in de gelegenheid zal stellen om te kunnen ontpoppen tot een impactvolle toekomstdrager. De jaarlijkse topconferenties en academietrajecten bieden dit streven, mede door de veelzijdige betrokkenen, een veelbelovend vooruitzicht. Want alleen samen bouwen we aan een kansrijk Nederland. 

X