Skip links

Benjamin Schriel

Benjamin Schriel

Bestuurslid - Partners & media

Dit is Benjamin Schriel.

Benjamin is een echte ondernemer. Naast dat hij strategisch consultant is bij AFC Ajax heeft hij drie verschillende bedrijven die hij op dit moment runt.

“Een van de bedrijven is Brobs, met Brobs zijn we bezig met apps/websites en online-marketing. Daarnaast ben ik mede oprichter en voorzitter van Ntrepreneur. Ntrepreneur biedt ambitieuze jongeren handvatten, resources en ervaren praktijkgerichte begeleiding om hun ideeën succesvol te kunnen realiseren. Wij dragen bij aan de ontwikkeling van zowel een ondernemende mind-set als capaciteit en talenten.” En of het nog niet genoeg is, Benjamin is ook nog consultant bij AFC Ajax.

Toch vond hij de tijd om te beginnen met Nederland Maakt Impact. “Samen met Hoessein hebben we het idee en concept uitgewerkt. Hoessein heeft daarna de leiding in genomen. Ik ondersteun hem met de media en partnercommunicatie. Zo heb ik de website opgezet. Waar ik kan helpen, help ik mee.”

Benjamin en Hoessein raakten geïnspireerd op One Young World. “Dat was een ontzettend tof congres en het helpt zo veel jongeren. Het probleem alleen is dat het best exclusief is. Daarom wilden we ons eigen jongerencongres in Nederland creëren. Zo kunnen we jongeren in Nederland die een impact willen maken, verbinden.”

“Alle vier de thema’s binnen Nederland Maakt Impact zijn erg belangrijk. Zelf richt ik me het meest op onderwijs. Bij mijn onderneming Ntrepreneur focus ik me daar ook op. Het oude onderwijssysteem is erg verouderd. Sinds 1900 is er amper wat veranderd. Veel bedrijven zijn op zoek naar jongeren die zelf ondernemend zijn en dingen initiëren, maar dit wordt niet meegegeven op school. Met Ntrepreneur brengen we daar verandering in. Niet alleen om je eigen bedrijf te beginnen, maar ook om aantrekkelijker te zijn voor de corporates.” .

Een van de meest inspirerende projecten is voor Benjamin de Ocean Cleanup. “Daar is nu misschien veel kritiek op. Ze zeggen: het werkt niet etc. etc.. Maar ik vind het heel knap dat hij doorgaat. Hij trekt zich er niks van aan en zoekt juist naar verbeteringen om zijn missie te bereiken. Veel mensen stoppen ermee zodra ze kritiek horen. Mensen vinden het gewoon fijn om kritiek te geven. Maar stop niet, het kan zijn dat je net een stap verwijderd bent van het succes wat je wilt bereiken.”

X